Log in

LOTA Spring Conference & Annual Business Meeting

  • 23 Mar 2012
  • 7:30 AM
  • 27 Mar 2012
  • 5:15 PM
  • Willis Knighton Bossier Health Center - Bossier City, LA

Registration

  • Live Auction Charge

Registration is closed

Check out a new location for 2012 Spring Conference - Bossier City, Louisiana.

Click here to download Map.

Opportunity to earn up to 16 hours of continuing education credit. 

 Dual track conference. . .

Friday, March 23, 2012
8:00 - 9:00 am -Keynote Address: Life Lessons from the Lumbrical Muscle (1.0 hour)
Gene Constantine, MHS, OTR, CHT
9:00 - 10:30 am- LOTA Grassroots Presentation & Lobbyist (1.5 hours)
Mark Paxton, LOTR & Kevin Hayes (Lobbyist)
10:30 -10:45am - Break (with exhibitors)
10:45 - 12:15pm-Panel Discussion: Occupational Therapy Role as Related to Continuum of Care (1.5 hours)
Mark Paxton, LOTR, Rhonda Lane, LOTR
12:15 -1:30 pm - Lunch (Business Luncheon) ( 1.0 hour)


(Choose from one of two tracks)
TRACK 1:
1:30 - 2:30 pm-Alzheimer's Disease: Presentation and
Prognosis (1.0 hour)
Dr. James B. Pinkston
2:30 - 2:45pm-Break (with exhibitors)
2:45 - 5:15pm-Evaluation and Intervention of Each Stage of the Dementia Continuum (2.5 hours)
Christine E. Wright, PhD, LOTR

TRACK 2:
1:30 - 2:30 pm
-COTA Versus OTR Roles in Practice (1.0 hour)
Patti Calk, OTD, M. Ed., LOTR,
Carolyn Murphy, OTD, MA, LOTR, &
Penny Jones, M.Ed., LOTR
2:30 - 2:45pm- Break (with exhibitors)
2:45 - 4:00 pm-Improving Your Documentation - Know What Is Expected By Medicare (1.25 hours)
Rhonda Lane, OTR
4:00 - 5:15 pm- Caring for the Patient with Chronic Lung Disease: An OT Perspective(1.25 hour)
Dennis Wissing, PhD, RRT, AE-C, FAARC

Saturday, March 24, 2012

TRACK 1:
8:00 -10:45 am -Double Vision, Field Neglect, Dizziness and Motion Sickness: The Visual Connection - Pediatric Based (2.75 hours)
Dr. Katie Kimble-Wonch
10:45 - 11:00 am-Break
11:00 - 12:15pm-Overweight Children: Family Habits and Activities (1.25 hours)
Cindy Murray, OTD, LOTR
12:15 -1:15 pm - Lunch
1:15 - 2:15 pm-Mental Health Update (1 hour)       Robin Steed, PhD, LOTR
2:15 - 2:30 pm-Break
2:30 - 5:00 pm-Application of Evidence in Occupational Therapy Practice (2.5 hours)
Robin Steed, PhD, LOTR, Kari Begnaud, MOTS, Angela Hall, MOTS, Kody Morris, MOTS, Jeremy Pierce, MOTS,
Brittney Schorr, MOTS

TRACK 2:
8:00 - 10:45 am
-New Vision: The Role of Occupational Therapy in Low Vision Rehabilitation (2.75 hours)
Jenice D. Heck, LOTR, MMC
10:45 - 11:00 am-Break
11:00 - 12:15pm-Successful Strategies for Fall Prevention & Establishing Treatment Goals. (1.25 hours)
Chris Moore, MOT, LOTR
12:15 - 1:15 pm - Lunch
1:15 - 2:45 pm-Assessing and treating Patients with Soft tissue, pain and edema in the hand in Multiple Settings.(1.5 hours)
Kim Norton, CHT, OTR
2:45 -3:00 pm-Break
3:00 - 5:00 pm-ThinkFirst (Injury Prevention Program) (2.0 hours)

Questions:  Call 1-888-780-6306

To download the complete Conference Brochure with details on the event, click here

Join us for LOTA's Annual Business Meeting while networking with colleagues and friends.


lalwood@aol.com

(225) 291-2806

LOTA, PO Box 14806

Baton Rouge, LA 70898


© Louisiana Occupational Therapy Association


Follow us on Facebook  

Powered by Wild Apricot Membership Software